Het Bestuur

 

Ik ben Koos van Straaten, geboren in ‘s-Hertogenbosch. Sinds begin 1986 woon ik in Liessel, samen met Helga. In de jaren nadien met onze vijf zonen die inmiddels hun eigen weg weer gegaan zijn.

Tot medio 2018 hebben Helga en ik zorg gedragen voor de apotheekhoudende huisartsenpraktijk, lange tijd aan huis op de Hoofdstraat en sinds 2012 in de Gasterij. Inmiddels is de praktijk overgedragen en is er dus meer tijd vrijgekomen voor andere zaken als familiebezoek onder andere ook buiten het land waarbij de familie inmiddels is uitgebreid met  kleinkinderen.

Daarnaast zijn we echte wandelaars, met hond, en lezen graag. In de huisartsentijd was ik al enigszins bestuurlijk bezig en ik beschouw het dan ook als voorrecht bij de Dorpsraad hierin als voorzitter te mogen bijdragen in een fijn team dorpsraadsleden met deels al de nodige ervaring.


Mijn naam is Toon Hikspoors, geboren in Asten  en woon vanaf 1979 in de Hazelaar in Liessel.

Ik ben getrouwd met Maria en we hebben 2 dochters, Marion en Janne en 4 kleinkinderen.
Ik ben 44 jaar bij Philips in dienst geweest in diverse functies, waar ik me bezighield met techniek en ontwikkeling. Ik heb 18 jaar in Eindhoven en 22 jaar in Deurne gewerkt. De laatst 4 jaar, na de sluiting van Philips Deurne, werkte ik bij Philips Maarheeze als hoofd algemene hulpverlening en secretaris van de OR.
Een van mijn hobby’s is fietsen. Samen met Maria hebben we al diverse meerdaagse fietstochten gemaakt op de tandem. Enkele jaren terug hebben we nog een tocht van 23 dagen gemaakt vanaf Avignon naar huis, 1750 km en 17500 hoogte meters. Als natuur- en met name vogelliefhebber brengen de fietstochten ons op de mooiste plekken.
Daarnaast ben ik al vele jaren actief als kaderlid bij de FNV.
Ik ben al meer dan 50 jaar lid van de FNV waarvan ruim 30 jaar als bedrijfskaderlid en lokaalkaderlid.
Als interim voorzitter ben ik nauw betrokken geweest bij de samenvoeging van FNV Bouw, Bondgenoten, Abvakabo en Sport en bij de oprichting van het lokale netwerk Lokaal FNV Peelgemeenten met ruim 7000 leden.
Nadat de samenvoeging in 2015 is afgerond ben ik alleen nog actief als FNV ledenservice consulent en lid van de werkgroep jubilarissen huldingen in het lokale netwerk FNV Peelgemeenten.
Als ledenservice consulent verzorgen we, met 6 consulenten, 2x per week in Helmond een inloopspreekuur. We geven daar advies over arbeidsvoorwaarden, werk en inkomen.
Via Martien Slaats heb ik kennis gemaakt met het werk van de Dorpsraad en heb ik meegewerkt in de werkgroep; verlichting, vrachtverkeer in Liessel en Liessel 75 jaar bevrijd. Martien heeft me gevraagd of ik interesse had om de vacature van secretaris in te vullen. Ik heb daar even over nagedacht en omdat ik geïnteresseerd ben in het wel en wee van Liessel is de functie van secretaris wel iets voor mij. Graag wil ik samen met het actieve bestuur iets betekenen voor de inwoners van Liessel.

Mijn naam is Ingeborg Uitentuis en woon sinds 2009 in Liessel. Ik ben geboren in Drenthe, heb bedrijfseconomie gestudeerd in Groningen en kwam na mijn studie in Amsterdam terecht. Daar ben ik gaan werken bij een groot accountantskantoor en heb ik mijn studie tot registeraccountant afgemaakt. Vanuit Amsterdam ben ik in 2009 verhuisd naar Liessel, ook werk sinds 2009 in Nijmegen als accountant. Daarvoor werkte ik bij hetzelfde bedrijf in Amsterdam. Ik heb een ontzettend leuke baan met veel afwisseling. Ik kom bij veel klanten en geen dag is hetzelfde.

Met zijn drietjes wonen we in een fijn huis aan de Mgr. Berkvensstraat. Mijn werk en kinderen zijn mijn belangrijkste hobby’s, daarnaast lees ik graag of kijk ik graag een film. Verder ben ik heel actief op sociale media (met name twitter) en heb ik een eigen blog waarvoor ik schrijf. Ook ben ik lid van de EHBO-vereniging.

Via een oproep in Rond de Toren kwam ik terecht op een vergadering van de Dorpsraad. En ik was direct enthousiast om te horen wat er allemaal speelt in het dorp. Na enkele gesprekken met de vorige voorzitter Emmy Thijssen besloot ik me kandidaat te stellen voor het bestuur. Uiteraard als penningmeester omdat daar mijn affiniteit ligt. Wat ik verder belangrijk vind, is de leefbaarheid en veiligheid in het dorp en daarnaast de voorzieningen zodat het een fijn dorp blijft om te wonen. Ik hoop dat we hier met de dorpsraad een bijdrage aan kunnen leveren.


Hallo ik ben Henk Hikspoors en sinds 2011 lid van de Dorpsraad. Van 1984 tot 1991 ben ik ook een aantal jaren lid geweest van de Dorpsraad, waarvan enkele jaren als secretaris. Ik ben tevens bestuurlijk actief geweest bij C.S. De Kei en Tennisclub Liessel. Ik heb Seniorweb leercentrum Pc/doemee mede opgericht en na de oprichting van jeudeboulesclub D’n Bolker alweer een aantal jaren secretaris. Voor al deze activiteiten ben ik in 2020 beloond met een Koninklijke onderscheiding.

Ik heb mijn hele werkzame leven bij Philips in Eindhoven doorgebracht in Research en Development.

Mijn hobby is sport. Ik tennis een aantal keren per week, en gooi een balletje bij D,n Bolker. Verder fiets ik veel en ga ik graag met de camper op pad. Ik zing ook nog bij Una Sono.  Bovendien ga ik graag in de natuur wandelen.

Ik ben namens de Dorpsraad actief in project Peelvenen en Leegveld.


Ik ben Martien Slaats en ben getrouwd met Mia Slaats – Pijpers. Samen hebben wij 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Wij wonen allebei vanaf onze geboorte in Liessel. Onze zoon woont in Bakel en heeft twee zoontjes. Onze dochter woont in Liessel en heeft een zoon en dochter.

Ik ben gepensioneerd. Voorheen hebben wij diverse baantjes gehad. Daarna zijn wij eigenaar geweest van Cafetaria – Bistro Wipp-In. Dit hebben wij 19 jaar gedaan. Daarna zijn we beiden nog 2 a 3 dagen gaan werken. Mia bij de Pandoer in Heusden en ik bij de beveiliging (’s nachts).

Onze hobby’s zijn wandelen in de natuur, fietsen (zowel op de racefiets als op de Mountainbike) en we houden van muziek (maakt niet uit wat voor muziek, wij vinden alles mooi). Bovendien gaan wij graag op wintersport in Oostenrijk. In de zomer gaan we ook graag naar Oostenrijk.

Ik zit sinds 2011 in de Dorpsraad. Mijn rol is divers, net wat er op mijn ons pad komt. Alles wat de inwoners van Liessel aandragen gaan we mee aan de slag, ieder op zijn vakgebied. Soms zijn wij het als Dorpsraad ook niet altijd eens met de reacties van de instanties die we krijgen als we problemen van inwoners aankaarten, maar we blijven ons best doen voor de inwoners.


 

Ik ben Lianne Verbeek en ik woon nu vanaf 2010 in Liessel. Ik ben getrouwd met Richard Verbeek en samen hebben wij 3 zoontjes Luuk, Nick en Stijn. Helaas is Stijn overleden.

Ik werk bij gemeente Veldhoven als medewerker beleid en uitvoering/adviseur Apv (Algemene plaatselijke verordening) en bijzondere wetten. In mijn vrije tijd hou ik me bezig als steunouder (Steunouder Deurne), ben ik lid van de werkgroep Stichting kleine evenementen Liessel, zit ik in het bestuur van Stichting Rechtswinkel Gemert-Bakel, ga ik maandelijks naar de ehbo in Liessel, zit ik in de ouderraad en medezeggenschapsraad van SBO de Brigantijn en dus bij Dorpsraad Liessel. Bovendien ga ik nog graag zwemmen met mijn zoontjes. Kortom ik ben graag bezig 😉

Ik zit nu sinds 2020 bij de Dorpsraad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voorheen geen idee had wat de Dorpsraad allemaal deed. Martien Slaats vroeg of ik een keer een vergadering van de Dorpsraad wilde bijwonen, om te kijken of het iets voor mij was. Dat heb ik gedaan en ik vond het erg interessant. Sindsdien ben ook ik lid van de Dorpsraad. Ik hou me bezig met het communiceren via social media. Zo probeer ik ook anderen op de hoogte te brengen wat de Dorpsraad allemaal doet, want als ik het niet weet zullen er vast meerderen zijn die dat niet weten. Ik probeer door de berichten op facebook en instagram jullie op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken. Ik vind het leuk als lid van de Dorpsraad iets te kunnen betekenen voor de inwoners

van Liessel. Mocht er ergens behoefte aan zijn of vragen zijn dan spelen wij deze door naar de gemeente. Zodra we een reactie krijgen kunnen we deze weer terugkoppelen.

Wil je meer info dan kan je via email contact met ons opnemen.
emailadres: dorpsraadliessel@hotmail.com

Ons adres: (secretariaat): Hazenlaar 26, 5757 CA Liessel