Het Bestuur

 

Ik ben Koos van Straaten, ik ben zestig jaar oud en geboren in s’-Hertogenbosch. Sinds begin 1986 woon ik in Liessel, samen met Helga. In de jaren nadien met onze vijf zonen die inmiddels hun eigen weg weer gegaan zijn.

Tot medio 2018 hebben Helga en ik zorg gedragen voor de apotheekhoudende huisartsenpraktijk, lange tijd aan huis op de Hoofdstraat en sinds 2012 in de Gasterij. Inmiddels is de praktijk overgedragen en is er dus meer tijd vrijgekomen voor andere zaken als familiebezoek onder andere ook buiten het land waarbij de familie inmiddels is uitgebreid met een kleinzoontje.

Daarnaast zijn we echte wandelaars, met hond, en lezen graag. In de huisartsentijd was ik al enigszins bestuurlijk bezig en ik beschouw het dan ook als voorrecht bij de Dorpsraad hierin als voorzitter te mogen bijdragen in een fijn team dorpsraadsleden met deels al de nodige ervaring.


Ik ben Jaklien Verbaarschot en ik ben 51 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit Deurne, ik woon nu 26 jaar in Liessel. Ik ben getrouwd met Frankwin Wijnen en samen hebben wij twee kinderen, Nienke en Joris. Nienke zit op kamers in Ede, Joris woont thuis.

Wij wonen aan ‘t Moorveld in Liessel en hebben een varkens- en kippenbedrijf. Daarnaast werk ik drie dagen per week op de HR-afdeling bij Bidfood B.V. te Helmond, dit nu zo’n vier jaar. Dat werk bevalt me supergoed. Eerdere werkgevers zijn Bekkers,                                                                                                  Philips, Conveni en het Elkerliek.

Mijn hobby’s zijn wandelen, zwemmen, lezen en als het een beetje weer is ben ik in de tuin aan het werk.

Ik ben al een aantal jaren secretaris bij de Dorpsraad. Zo heb ik Liessel een beetje leren kennen. De Dorpsraad zet zich in voor de leefbaarheid van Liessel en ik hoop dat we op deze manier wat meer bekendheid krijgen. We hebben twee keer in het jaar een openbare vergadering, in april en in oktober. En iedere maand hebben we een inloopuurtje, waar mensen kunnen binnenlopen. Dit om dingen te vragen, maar ook om eens te kijken hoe het er aan toe gaat bij de Dorpsraad. Dus u bent van harte welkom, de koffie staat klaar!


Mijn naam is Ingeborg Uitentuis, ik ben 47 jaar en woon sinds 10 jaar (alweer) in Liessel. Ik ben geboren in Drenthe, heb bedrijfseconomie gestudeerd in Groningen en kwam na mijn studie in Amsterdam terecht. Daar ben ik gaan werken bij een groot accountantskantoor en heb ik mijn studie tot registeraccountant afgemaakt. Vanuit Amsterdam ben ik in 2009 verhuisd naar Liessel. Ik werk sinds 2009 in Nijmegen als accountant.Daarvoor werkte ik bij hetzelfde bedrijf in Amsterdam. Ik heb een ontzettend leuke baan met veel afwisseling. Ik kom bij veel klanten en geen dag is hetzelfde.

Ik heb twee kinderen, een jongen en een meisje van 8 en 11. Ze zitten in groep 4 en 8. Met zijn drietjes wonen we in een fijn huis aan de Mgr. Berkvensstraat. Mijn werk en kinderen zijn mijn belangrijkste hobby’s, daarnaast lees ik graag of kijk ik graag een film. Verder ben ik heel actief op sociale media (met name twitter) en heb ik een eigen blog waarvoor ik schrijf. Ook ben ik lid van de EHBO-vereniging.

Via een oproep in Rond de Toren kwam ik terecht op een vergadering van de Dorpsraad. En ik was direct enthousiast om te horen wat er allemaal speelt in het dorp. Na enkele gesprekken met Emmy besloot ik me kandidaat te stellen voor het bestuur. Uiteraard als penningmeester omdat daar mijn affiniteit ligt. Wat ik verder belangrijk vind, is de leefbaarheid en veiligheid in het dorp en daarnaast de voorzieningen zodat het een fijn dorp blijft om te wonen. Ik hoop dat we hier met de dorpsraad een bijdrage aan kunnen leveren.


Hallo ik ben Henk Hikspoors, ik ben inmiddels 73 jaar en alweer bijna 8 jaar lid van de Dorpsraad. Circa 40 jaar geleden ben ik ook een aantal jaren secretaris van de Dorpsraad geweest. Toen waren er nog verkiezingen voor de Dorpsraad. Ik ben tevens bestuurlijk actief geweest bij C.S. De Kei en Tennisclub Liessel. Ik heb Seniorweb

leercentrum Pc/doemee mede opgericht en na de oprichting van jeudeboulesclub D’n Bolker alweer een aantal jaren secretaris. Voor al deze activiteiten ben ik in april van dit jaar beloont met een Koninklijke onderscheiding.

Ik heb mijn hele werkzame leven bij Philips in Eindhoven doorgebracht in Research en Development.

Mijn hobby is sport. Ik tennis een aantal keren per week en een keer per week doe ik aan zaalvoetbal. Verder fiets ik veel en ga ik graag met de camper op pad. Ik zing ook nog bij Una Sono en zit in het bestuur van het koor. Bovendien ga ik graag in de natuur wandelen.

Ik ben namens de Dorpsraad actief in project Peelven en Leegveld.


Ik ben Martien Slaats. Ik ben 70 jaar oud. Ik ben getrouwd met Mia Slaats – Pijpers. Samen hebben wij 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Wij wonen allebei vanaf onze geboorte in Liessel. Onze zoon woont in Bakel en heeft twee zoontjes. Onze dochter woont in Liessel en heeft een zoon en dochter.

Ik ben gepensioneerd. Voorheen hebben wij diverse baantjes gehad. Daarna zijn wij eigenaar geweest van Cafetaria – Bistro Wipp-In. Dit hebben wij 19 jaar gedaan. Daarna zijn we beide nog 2 a 3 dagen gaan werken. Mia bij de Pandoer in Heusden en ik bij de beveiliging (’s nachts).

Onze hobby’s zijn wandelen in de natuur, fietsen (zowel op de racefiets als op de Mountainbike) en we houden van muziek (maakt niet uit wat voor muziek, wij vinden alles mooi). Bovendien gaan wij graag op wintersport in Oostenrijk. In de zomer gaan we ook graag naar Oostenrijk.

Ik zit nu ongeveer 8 á 9 jaar in de Dorpsraad. Ik ben toentertijd gevraagd of ik interesse had om daar bij te komen. Mijn rol is divers, net wat er op mijn ons pad komt. Alles wat de inwoners van Liessel aandragen gaan we mee aan de slag, ieder op zijn vakgebied. Soms zijn wij het als Dorpsraad ook niet altijd eens met de reacties van de instanties die we krijgen als we problemen van inwoners aankaarten, maar we blijven ons best doen voor de inwoners.


Mijn naam is Ben van Hal. Ik ben 61 jaar en getrouwd met Ine van Hal. Samen hebben we twee zoons, een schoondochter en een kleinkind op komst. Vanaf mijn vijftiende ben ik werkzaam in de bouw. Begonnen als timmerman, later als uitvoerder en sinds ruim drie jaar heb ik een klusbedrijf; met name kleine verbouwingen en het begeleiden van nieuwbouw- en verbouwprojecten. Vorig jaar heb ik een nieuw (dubbel) woonhuis gebouwd aan de Oude Molen in Liessel, waarin we nu met veel plezier wonen. Sinds circa twaalf jaar ben ik lid van Dorpsraad Liessel. Vanuit de Dorpsraad ben ik bestuurslid van Stichting Belsa. Als zodanig heb ik mij als vrijwilliger ingezet bij de bouw van de nieuwe sporthal aan de Mgr. Berkvensstraat met onder meer het houden van toezicht, plannen en timmeren. Verder ben ik al jarenlang lid van RKSV Liessel, in mijn jeugd als voetballer, later als leider bij de teams van mijn zoons en als scheidsrechter. Ook heb ik me enige tijd bezig gehouden met het onderhoud en keuren van de voetbalvelden.

Een van mijn grootste hobby’s zijn onze honden. In het verleden hebben we een Berner Sennenhond gehad en ben ik instructeur geweest bij KC de Peel. Momenteel hebben we twee markiesjes, één van vijfeneenhalf en één van een half jaar. Met de oudste hond heb ik aan mantrailing gedaan (daarbij volg je het geurspoor van een loper in de bossen) en doe ik nu aan detectiespeuren.

Binnen Dorpsraad Liessel heb ik me verder bezig gehouden met het mede opzetten van een CPO-project en houd ik me momenteel bezig met de mogelijkheid van het inrichten van een hondenspeelveld in Liessel.


Ik ben Lianne Verbeek, 34 jaar en ik woon nu 10 jaar in Liessel. Ik ben getrouwd met Richard Verbeek en samen hebben wij 3 zoontjes Luuk, Nick en Stijn. Helaas is Stijn overleden.

Ik werk bij gemeente Veldhoven als medewerker beleid en uitvoering/adviseur Apv (Algemene plaatselijke verordening) en bijzondere wetten. In mijn vrije tijd hou ik me bezig als steunouder (Steunouder Deurne), ben ik lid van de werkgroep Stichting kleine evenementen Liessel, zit ik in het bestuur van Stichting Rechtswinkel Gemert-Bakel, ga ik maandelijks naar de ehbo in Liessel, zit ik in de ouderraad en medezeggenschapsraad van SBO de Brigantijn en dus bij Dorpsraad Liessel. Bovendien ga ik nog graag zwemmen met mijn zoontjes. Kortom ik ben graag bezig 😉

Ik zit nu een halfjaar bij de Dorpsraad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voorheen geen idee had wat de Dorpsraad allemaal deed. Martien vroeg of ik een keer een vergadering van de Dorpsraad wilde bijwonen, om te kijken of het niets voor mij was. Ze zochten namelijk nog leden. Dat heb ik gedaan en ik vond het erg interessant. Sindsdien ben ook ik lid van de Dorpsraad. Ik hou me bezig met het communiceren via social media. Zo probeer ik ook andere op de hoogte te brengen wat de Dorpsraad allemaal doet, want als ik het niet weet zullen er vast meerdere zijn die dat niet weten. Ik probeer door de berichten op facebook en instagram jullie op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken. Ik vind het leuk door als lid van de Dorpsraad iets te kunnen betekenen voor de inwoners

van Liessel. Mocht er ergens behoefte aan zijn of vragen zijn dan spelen wij deze door naar de gemeente. Zodra we een reactie krijgen kunnen we deze weer terugkoppelen.